Știi să te demachiezi corect?

Știi să te demachiezi corect?

Demachierea este unul dintre pașii cei mai importanți de îngrijire și, adesea, și cel mai neglijat. De ce oare? Tu știi să te demachiezi corect?

Cea mai invocată scuză este lipsa timpului: odată ajunsă acasă, nu reusești să-ți găsești un sfert de oră pe care să-l dedici demachierii. În realitate însă, nici măcar nu este vorba despre un sfert de oră, ci despre cel mult trei minute, și asta când ai de-a face cu un ten încărcat cu produse cosmetice. Foarte importantă este și soluția pe care o folosești pentru a te demachia.

1. Laptele și soluțiile demachiante

– sunt printre variantele preferate de îndepărtare a machiajului. Aplică o cantitate mică pe o dischetă demachiantă, presează ușor, pentru câteva minute, pe ochi, apoi șterge cu mișcări descendente.

3. Soluțiile micelare

– Dacă ai un ten sensibil și nu te machiezi puternic, soluțiile micelare pot fi o variantă bună, întrucât pielea le va tolera foarte bine. Însă ele nu vor curăța în profunzime tenul, așa cum o vor face loțiunile demachiante, mai ales dacă obișnuiești să folosești multe produse de machiaj.

4. Demachiantele bifazice

– O combinație de apă și ulei, demachiantele bifazice sunt excelente pentru îndepărtarea machiajului puternic și chiar și pe cel waterproof. Important e să găsești formula de ingrediente care să nu conțină substanțe iritante.

Demachiază-te dimineața și seara, indiferent dacă te-ai machiat sau nu. Important este să îndepărtezi și urmele de praf, nu doar machiajul. De asemenea, atunci când te demachiezi, ocupă-te și de zona gâtului, nu doar de față.

Sursa foto:123rf.com