Soarele nu ne mai este de mult prietenul care ne ajuta să avem bronzul mult-dorit. Pentru sănătatea pielii, ar trebui să ne expunem la soare dimineața până la ora 10 și seara, de la ora 18. Iar despre ședințele la solar nici nu poate fi vorba! Medicii dermatologi atrag atenția asupra amploarea efectelor negative pe care aceste aparate le au asupra pielii. A treia variantă, cea mai sigură dintre toate, este folosirea autobronzantelor. Aceste produse cosmetice au la bază un ingredient nontoxic, dihydroxyacetonă (DHA), derivat din glicerină, care ajută la colorarea celulelor de la suprafața pielii. Un astfel de bronz nu durează mai mult de șapte zile, când produsul trebuie reaplicat. Iar aplicarea nu se face oricum, ci respectând anumiți pași, dacă vrei ca acesta să arate natural și uniform.

1. Autobronzatul se aplică dupa epilare, astfel încât pielea să fie netedă, iar crema să se poată întinde uniform. Dacă te epilezi după aplicarea bronzului, pielea va fi brăzdată de urme inestetice.

2. Zona coatelor și a genunchilor tinde să fie, de regulă, mai închisă la culoare decât a restului corpului, de aceea insistă cu exfolierea în această zonă.

3. Folosește o cremă hidratantă pe zonele uscate, astfel încât produsul să adere foarte bine pe piele.

3. Ordinea zonelor pe care vei aplica produsele este foarte importantă: începe de jos în sus, adică de la glezne, continuă cu picioarele, trunchiul și brațele. Foarte important – nu uita să aplici produsul și pe zonele „dificile“, precum urechile și gâtul.

4. Nu face duș imediat după aplicare, așteaptă câteva ore. Îmbracă-te după ce te-ai asigurat că produsul s-a uscat în totalitate.

Copyright: pashapixel / 123RF Stock Photo