Chiar dacă stările de vomă la copii pot trece de la sine, este important să rămâneți vigilenți pentru semnele de deshidratare. Încearcă să înlocuiești pierderea de lichide și energie înainte ca starea să escaladeze la un nivel care pune viața în pericol.

Citește și: De ce facem diaree? Iată câteva boli care îți pot da astfel de probleme

Stările de vomă la copii. Remedii rapide

Creșteți consumul de apă

Stările de vomă la copii pot duce la pierderea apei în organism și, în cele din urmă, la deshidratare. Ca urmare, primul pas pentru tratarea stărilor de vomă la copii și oprirea deshidratării este creșterea aportului de apă. O dietă lichidă este nu numai ușoară pe stomac, ci și un cale de a-i reda energia de care are nevoie.

Apa este, de obicei, suficientă pentru a rehidrata corpul copilului. Este esențial să oferiți copiilor apă suficientă. Îndeamnă-ți micuțul să bea din când în când, chiar dacă nu-i e sete.

Citește și: 7 probleme de sănătate ale copilului pe care nu ar trebui să le ignori

Stările de vomă la copii. Ce alte băuturi îi mai poți da să se refacă

Ai mai putea să oferi copiilor suc de mere sau băutura preferată în locul unei soluții cu electroliți atunci când se recuperează de la vărsături.

Copiii care sunt alăptați ar trebui să continue să primească lapte matern, dar trebuie hrăniți mai des decât de obicei.

Cel mai bine este să-i dai copilului cantități mici de apă și fluide pe tot parcursul zilei.

De asemenea, îi poți oferi băuturi care conțin carbohidrați sau electroliți. Totuși, ai grijă, deoarece zahărul crescut din aceste băuturi poate provoca adesea diaree. Băuturile sportive pot ajuta de asemenea foarte mult.

Notă: În primele 24 de ore ale oricărei afecțiuni care cauzează vărsături, țineți copilul departe de alimente solide și încurajează-l să bea mai multe lichide. Bebelușii NU ar trebui să primească apă decât dacă așa v-a spus medicul curant.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com