Ingrediente:

  • sucul de la 2 lămâi
  • o lămâie
  • 2 albușuri
  • 4 gălbenușuri
  • 170 g zahăr

  • 2 linguri amidon
  • 300 ml apă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • frunze de mentă pentru decor
  • 1. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până ce se obține o cremă albă în care se adaugă amidonul.
    2. Se pune pe foc apa cu sucul de lămâie și, când dă în clocot, se toarnă peste crema cu gălbenușuri.
    3. Se amestecă cu telul și apoi se pune pe foc amestecând până ce se obține o cremă groasă. Se lasă apoi să se
    răcească în totalitate.
    4. Se bat albușurile spumă și se adaugă ușor în compoziție, apoi frișca bătută, se amestecă cu delicatețe și se lasă spuma de lămâie o oră la frigider. Se servește cu decor de lămâie și frunzulițe de mentă.

    Sursa foto: Northfoto/Colorise