Spumă de coacăze

Spumă de coacăze

Vara este anotimpul deserturilor la pahar și eu mă conformez cu o spumă de coacăze, servită la…borcan!

Ingrediente

  • 200 g coacăze
  • 200 g zahăr
  • 60 g griș
  • 1. Se spală foarte bine coacăzele și apoi se pun la fiert cu 450 ml apă. Se lasă la foc mic timp de 10 minute și apoi se filtrează.
    2. În sucul filtrat se adaugă zahărul și se lasă din nou pe foc. Când fierbe, se pune grișul, se amestecă mereu și se lasă pe foc 10-15 minute.
    3. Se trage de pe aragaz, se lasă să se răcorească bine și apoi se mixează.
    4. Se repartizează în cupe și se lasă la frigider pentru 3 ore. Se servește cu frișcă…sau fără.

    Sursa foto:Thinkstock

    Mai multe rețete găsiți pe site-ul www.retetepractice.ro