Ingrediente:
► 200 ml lapte
►2 ouă
►40 g zahăr
►2 linguri cafea preparată
►câteva picături de esenţă de vanilie
►un praf sare
1. Se fierbe laptele şi, între timp, se freacă bine gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie. Apoi, peste crema care rezultă se toarnă o treime din cantitatea de lapte. Se amestecă, după care se pune restul de lapte.
2. Se pune din nou compoziţia pe foc amestecând şi se fierbe până ce crema se lipeşte de lingură. Se adaugă o lingură de cafea preparată, se amestecă în continuare şi se lasă deoparte.
3. Albuşurile, cu un praf de sare, se bat spumă, se adaugă zahăr după gust şi a doua lingură de cafea.
4. Se amestecă între ele cele două compoziţii şi spuma obţinută se dă la rece pentru aproximativ 15 minute. Se serveşte în cupe cu felii de banană şi decor.

Copyright: mpessaris / 123RF Stock Photo