SPECIALITATE CU PUI ŞI MĂSLINE

► Ingrediente
► 400 g piept de pui
► sare
► 100 g măsline
► un cubuleț unt
► piper
► cimbru măcinat
► o linguriță boia dulce
► 250 g orez
► un litru supă
► un praf șofran
► un gogoșar
► 2 roșii
► un ardei
► o legătură pătrunjel
► 150 g mazăre fiartă

► Preparare:
1. Se feliază pieptul de pui și se unge cu unt topit.
2. Separat, se pune un litru de supă să clocotească. Se spală orezul în câteva ape și se adaugă în supă. Se presară șofran și se amestecă bine.
3. Se taie între timp ardeiul, gogoșarul și roșiile. Se dau deoparte și se acoperă cu folie de plastic.
4. Se pune carnea de pui pe grătar, se rumenește și apoi se feliază. Se amestecă cu legumele feliate, orezul, mazărea și măslinele. Se servește ornată cu pătrunjel proaspăt.

Loading...