SPECIALITATE CU FICĂŢEI

► Ingrediente
► un kg ficăței de pasăre
► 2-3 linguri ulei de măsline
► 50 g unt
► sare
► piper
► 3 linguri făină
► o căpățână usturoi
► 200 ml smântână
► 30 ml ulei pentru prăjit
► un kg cartofi noi mici
► pătrunjel pentru ornat

► Preparare:
1. Se spală ficăţeii. Se pune uleiul într-o tavă și apoi ficățeii. Se bagă în cuptor la 160°C și se coc acoperiți cu un capac. După ce s-au rumenit, se adaugă sare și usturoi pisat.
2. Se topește untul și se amestecă cu uleiul de măsline. Se adaugă sare, piper, un praf de nucșoară și făină cernută. Se amestecă ușor și, la sfârșit, se adaugă smântâna lichidă.
3. Se spală cartofii, se curăţă şi se pun la prăjit în baie de ulei. Sosul se toarnă peste ficăței. Se ornează cu pătrunjel proaspăt şi se servesc cu cartofi.

Loading...