Sparanghelul la copii – beneficii pentru sănătatea micuților

Sparanghelul la copii - beneficii pentru sănătatea micuților

Sparanghelul la copii are o mulțime de beneficii fiind extrem de hrănitor, are antioxidanți și stimulează sistemul imunitar. Iată ce ar trebui să mai știi despre sparanghel.

Sparanghelul sunt extrem de hrănitor, este o sursă bună de antioxidanți, oferă protecție hepatică, posedă proprietăți diuretice, poate stimula sistemul imunitar și reduce șansele de orbire nocturnă.

Sparanghelul sau Asparagus officinalis este o legumă de primăvară care aparține familiei crinilor.

Sparanghelul face lăstari care sunt cunoscuți sub numele de sulițe. Aceste sulițe sunt cultivate și recoltate.

Biotina la copii – este bine sau nu să o consume

Sparanghelul la copii – beneficii pentru sănătatea micuților

Sparanghelul se crede că provine din regiunea mediteraneană și din Asia Mijlocie.

Romanii au cultivat sparanghelul prin anul 200 î.Hr. Sparanghelul s-a răspândit din regiunea mediteraneeană în alte părți ale lumii, inclusiv în Asia, Europa și America, undeva între secolele 18 și 20.

În prezent, China, Peru, Germania și Statele Unite sunt cei mai mari producători de sparanghel în lume.

Spre exemplu, denumirea modernă de sparanghel se numește „asparagus”, derivată în ultimă instanță din cuvântul grecesc „asfaragos”.

Sparanghelul nu numai că este consumat ca o legumă, dar există multe date despre proprietățile sale medicinale.

Nutriție Valoare la 100 g sparanghel

– Apă 93,22 g
– Energie 20 kcal
– Proteină 2,2 g
– Grăsime 0,12 g
– Carbohidrați 3,88 g
– Fibră dietetică 2,1 g
– Zaharuri 1,88 g
– Calciu 24 mg
– Fier 2.14 mg
– Magneziu 14 mg
– Fosfor 52 mg
– Potasiu 202 mg
– Sodiu 2 mg
– zinc 0,54 mg
– Vitamina C 5,6 mg
– tiamină 0,143 mg
– Niacin 0,978 mg
– Vitamina B-6 0,091 mg
– Folați 52 ug
– Vitamina A 756 UI
– Vitamina E 1,13 mg
– Vitamina K 41,6 ug

Vitamina A la copii – beneficii și din ce surse naturale o poți lua

Sparanghelul la copii – de ce este bun

Deși nu există riscuri asociate cu administrarea de sparanghel la copil, este recomandat să nu facă parte din dieta sa până când nu are 8-10 luni.

Acest lucru se datorează faptului că sparanghelul provoacă gaze și, uneori, poate fi dificil pentru copil să-l digere, mai ales când el s-a confruntat cu indigestie în trecut.

În afară de aceste aspecte, nu există probleme majore asociate cu sparanghelul.

Riscul de a dezvolta reacții alergice la sparanghel este, de asemenea, foarte scăzut.

Sparanghelul la copii – beneficii pentru sănătatea micuților

Iată câteva dintre avantajele introducerii sparanghelului în dieta copilului

1. Foarte hrănitor

Sparanghelul este o plantă foarte nutritivă. Nu are prea multe calorii, dar cantitatea de vitamine și minerale adăugate este semnificativ mai mare.

Sparanghelul este bogat in vitamine si minerale cum ar fi vitamina A, C, E, K, folați, tiamina, niacină, fier, potasiu, fosfor, magneziu, calciu și zinc.

Aceste vitamine și minerale au un rol important în dezvoltarea copilului.

2. Oferă antioxidanti

Sparanghelul este bogat în antioxidanți. Ei pot fi considerați eroii nevizați ai nutriției.

Contribuția lor nu numai la dieta noastră, ci și la alimentația sugarilor este demnă de remarcat.

Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi, substanțe chimice instabile care provoacă stres oxidativ în corpul nostru.

Stresul oxidativ nu este altceva decât jefuirea electronilor din țesuturile noastre.

Această pierdere de electroni are un număr mare de riscuri. Dar, antioxidanții intervin și neutralizează acești radicali liberi.

Top 10 alimente care ajută la creșterea în greutate a copilului tău

3. Protejează ficatul

Consumul de sparanghel în mod regulat poate avea un efect protector asupra ficatului.

Uneori radicalii liberi pot afecta ficatul și la sugari, daunele pot fi mai grave decât adulți.

Consumul de sparanghel poate proteja ficatul copilului de daunele provocate de radicalii liberi.

4. Proprietăți diuretice

Sparanghelul are proprietăți diuretice. Un diuretic este acel compus /chimic/biochimic care induce secreția de urină.

Această proprietate este utilă în cazul în care bebelușul suferă de infecții ale tractului urinar sau urinează greu sau mai rar.

Consumul regulat de sparanghel va menține sănătatea tractului urinar și a rinichilor.

5. Stimulează sistemul imunitar

Studiile privind sparanghelul au arătat că pot stimula sistemul imunitar.

Sistemul imunitar, atunci când este stimulat, poate fi foarte activ și poate contracara microbii care atacă frecvent corpul și fac copilul bolnav.

Prin consumul sparanghelului în mod regulat, vă puteți asigura că bebelușul nu se îmbolnăvește atât de des.

6. Reduce șansele orbirii de noapte

Asparagus racemosus, o rudă apropiată cu asparagus officinalis este o plantă eficientă care contracarează orbirea pe timp de noapte.

Bebelușii care suferă de malnutriție prezintă riscuri mari de a dezvolta orbire de noapte datorită unei cantități foarte mici de vitamine și minerale esențiale.

Aspagus racemosus poate fi administrat copilului pentru a reduce șansele orbirii de noapte, dar și de alte boli oculare.

Laptele de capră la copii. Avantajele consumului de lapte de capră

Sparanghelul la copii – ce ar trebui să mai știți

Copilul va avea gaze și urină mirositoare

Mai des, oamenii care mănâncă sparanghel se plâng de flatulență și urină mirositoare.

În afară de aceseta, nu există niciun risc major de sănătate asociat cu consumul de sparanghel.

Dacă credeți că este o problemă neglijabilă, atunci puteți introduce sparanghel în dieta bebelușului.

Procedura de peeling sau rupere

Înainte de începerea procesului de gătire este nevoie să coajiți sau să rupeți sparanghelul.

În timp ce unii oameni preferă să rupă sparanghel, alții preferă decojirea.

În acest caz, pe măsură ce vă hrăniți bebelușul, este mai bine să coaceți sparanghelul, deoarece bebelușul nu digeră bine sparanghelul cu coaja intactă.

Copilul poate consuma sparanghel cu coajă după ce i-au crescut dinții.

Sparanghelul de gătit

Există diverse metode care pot fi folosite pentru a găti sparanghel.

Unele dintre acestea includ microundele, prăjirea, grătarul și încălzirea la aburi. Fiecare dintre aceste tehnici de gătit poate fi folosită pentru conservarea nutrienților, precum și pentru gustul lor.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto

Loading...