Spaghete cu sos de roşii cherry

Ingrediente:
► 300 g spaghete
►500 g roşii cherry
►2 linguri ulei de măsline
►câteva frunze busuioc
►sare
►piper
1. Se pune la fiert apa cu un praf de sare şi, când dă în clocot, se adaugă spaghetele. Se lasă în jur de 10 minute sau conform instrucţiunilor scrise pe pachet. Se scot apoi, se trec prin jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
2. Roşiile cherry se spală bine, se taie cubuleţe şi se pun într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline încins, se adaugă frunzele de busuioc şi foarte puţină apă.
3. Se lasă să fiarbă la foc mic, aproximativ 10 minute, până scad puţin şi capătă consistenţa unui sos. Se adaugă puţin piper praf şi sare, după gust.
4. Pe un platou mare, se pun spaghetele şi se amestecă cu sosul. Spaghetele se servesc calde sau reci, după gustul fiecăruia.

Loading...