Spaghete cu sos de Bologna

Spaghete cu sos de Bologna

Nu degeaba sosul de Bologna este cel mai apreciat sos pentru spaghete. Urmează rețeta pas cu pas și vei avea sosul de spaghete perfect!

Ingrediente

Pentru sos

  • 500 g carne tocată de vită
  • 500 g roșii mici
  • 100 g morcovi
  • o ceapă
  • 100 g ciuperci albe
  • un cățel usturoi
  • o foaie dafin
  • o crenguță cimbru
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper

Pentru spaghete

  • 600 g spaghete
  • 6 l apă
  • 30 ml ulei
  • o linguriță sare grunjoasă
  • 50 g parmezan
  1. Într-o cratiță cu ulei se călește carnea pentru 2 minute. După ce și-a schimbat culoarea, se pun morcovii, ciupercile, ceapa și usturoiul tăiate mărunt.
  2. Se adaugă foaia de dafin și cimbrul, se lasă 5 minute pe foc, apoi se pun roșiile, 200 ml de apă și se lasă la fiert 25 de minute, potrivind de sare și piper.
  3. Spaghetele se fierb în apă clocotită cu sare și se lasă conform timpulu de fierbere înscris pe pachet. Apoi, se scurg, se trec sub un jet rapid de apă și se stropesc cu puțin ulei.
  4. Se amestecă cu sosul de carne și sarea grunjoasă și se aduc la masă cu parmezan deasupra.

Sursa foto:Northfoto/Colorise