Spaghete cu roșii și ciuperci

spaghete-cu-rosii-si-ciuperci

Vreau niște paste cu legume, fără pic de carne. Cred că aceste spaghete cu roșii și ciuperci sunt alegerea perfectă pentru poftele mele și…poate și ale voastre! 

Ingrediente:

Pentru sos:

● 500 g roșii mici
● o ceapă

● 100 g ciuperci albe
● un cățel usturoi

● 30 ml ulei
● sare ● piper

Pentru spaghete:

● 5 l apă

● o cutie spaghete
● 30 ml ulei

● o linguriță sare
● 100 g brânză albastră

1. Într-o cratiță cu ulei se pun roșiile date pe răzătoare la călit pentru 2 minute. Se adaugă ciupercile tăiate, ceapa și usturoiul tăiate mărunt.
2. Se lasă 5 minute pe foc, apoi se pun 200 ml apă și se lasă la fiert 25 de minute, potrivind gustul de sare și piper.
3. Spaghetele se pun la fiert în apă clocotită cu sare și se lasă conform timpului de fierbere înscris pe pachet. Apoi, se
scurg, se trec sub un jet rapid de apă și se stropesc cu puțin ulei. Se amestecă cu sosul de roșii și se aduc la masă cu
brânza albastră deasupra.

Daca iubesti ciupercile, avem o colectie de retete de ciuperci de post!

Sursa foto:Shutterstock