Spaghete cu chiftele

Spaghete cu chiftele

Spaghetele cu chiftele sunt usor de preparat si pe placul micutilor. Genul acela de mancare pe care pur si simplu o adora!

Ingrediente: ✽ 300 g spaghete ✽ 700 ml suc de roșii ✽ 30 ml ulei ✽ o ceapă ✽ un cățel usturoi

Pentru chiftele: ✽ 200 g carne de porc tocată ✽ 100 g carne din cârnați proaspeți ✽ 50 g pâine de o zi ✽ un ou ✽ 50 g parmezan ✽ 2 fire pătrunjel ✽ un praf nucșoară ✽ sare ✽ piper

Mod de preparare:

1 Ceapa și usturoiul fin tocate se pun la călit în ulei. Se lasă 6-7 minute. Se toarnă apoi sucul de roșii, se acoperă și se lasă la foc mic pentru 40 de minute.

2 Se amestecă cele două tipuri de carne cu miezul de pâine înmuiat, oul, pătrunjel tocat, sare, piper, nucșoară și parmezan. Se modelează chifteluțe care se pun în sosul de roșii. Se lasă 30 de minute la fiert.

3 Se fierb pastele al dente, se pun apoi în sos și se mai lasă împreună 5 minute pe foc, adăugând puțină apă de la fiert, dacă sucul a scăzut prea mult.

Loading...