”Soțul meu se uită după femei mult mai tinere”, am auzit plângându-se o doamnă trecută de 50 de ani. Bărbatul i le dădea ca exemplu și dorea ca soția să se îmbrace sau să se tundă ca ele. El petrecea și mult timp la televizor la programe în care apăreau manechine ireal de frumoase. În ce privește atitudinea lui, psihoterapeutul Tedy Creștin explică: ”există în codul genetic al bărbatului o atracție pentru o diversitate de femei”. Totuși, ”este o mare diferență între cei care doar privesc și cei care sunt nemulțumiți de actuala relație și caută în mod activ o nouă parteneră”, adaugă el.

Citește și: Emmanuel Macron, gelos pe soția lui: „Se teme că cineva ar putea să i-o fure”. Detalii inedite din viața cuplului prezidențial

De ce soțul tău se uită după femei mult mai tinere: Bărbații sunt predispuși la infidelitate

Dacă soțul tău se uită după femei mult mai tinere, ar trebui să discerni între atracția pasageră și nevinovată, și dorința de a te înșela sau chiar de a-și găsi pe altcineva. ”Dacă soțul tău este mulțumit de căsnicia voastră, atenția dată unei femei mai tinere durează foarte puțin și el revine la tine”, observă specialistul. ”În acest caz, poți să înțelegi și să tolerezi astfel de manifestări. Puteți chiar să faceți împreună haz de ele. Însă, dacă el merge la întâlniri, întreține corespondență pe internet, vorbește la telefon sau are alt gen de legături cu diverse tinere, atunci avem o mare problemă”.

Citește și: Cum să te rogi pentru soțul tău ca să vă meargă bine în căsnicie

De ce soțul tău se uită după femei mult mai tinere: Există probleme în căsnicie

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Aparent, el are nevoie de diversitate. Se plictisește. Îmbătrânește și i se pare că ”nu și-a trăit tinerețea” sau îi este dor de vremurile de altă dată. ”Aceste impulsuri sunt corelate, de obicei, cu mari probleme în căsnicie. În acest caz, se impune ajutor de specialitate, terapie de cuplu, pentru a vedea cum se poate restabili și reinventa căsnicia. Important ca partenerii să-și dea seama dacă mai au ceva în comun, dacă mai vor și mai pot să-și continue relația sau dacă nu ar fi mai bine să se despartă”, spune psihoterapeutul.

Citește și:

 Sursa foto: 123rf.com