Bărbaților le este mai greu să înceapă să-și iubească noii-născuți. De aceea, soțul nu se preocupă deloc de copil. Nu este ceva de criticat, ci o situație absolut normală. ”În ceea ce privește atașamentul patern față de copil, acesta nu apare odată cu nașterea. Mama a petrecut 9 luni purtându-l în burtică, pe când tatăl va începe să-l iubească prin interacțiune”, explică psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu. Pentru a-l ajuta să se apropie de noul-venit în familia voastră, ”implică-ți soțul în creșterea sugarului. Chiar dacă e stângaci în manifestări, acordă-i încrederea că poate avea grijă de el.

Citește și: Care este secretul unei familii sănătoase și fericite

Soțul nu se preocupă deloc de copil. Cum îl faci să se implice

Bărbatul contează mai mult decât am putea crede în educația copilului. El ar trebui să fie un model de autoritate, dar și de blândețe. Lipsa lui nu este de dorit și lasă urme adânci în sufletul fiicei, dar și al fiului. Este ceva normal ca tatăl să fie foarte prezent în viața micuțului mai ales într-o societate în care rolurile nu mai sunt clar delimitate, iar concediul de paternitate este un lucru stipulat prin Lege. Mama ar trebui să împartă sarcinile cu tatăl, fie că sunt împreună, fie că sunt divorțați. Este și datoria lui să meargă la ședința cu părinții, să-l ducă la un meci de fotbal, la un spectacol, la cursuri de limbi străine sau la alte activități”, spune specialistul.

Citește și: Cât de important este tatăl în educația copilului

Ajută-l să înțeleagă de ce e important să se preocupe de copil

Soțul nu se preocupă deloc de copil. Poate nu este o veste bună, dar ție îți rămâne și sarcina de a-ți face soțul să conștientizeze cât este de important în viața celui mic. Explică-i faptul că acest lucru îl va ajuta foarte mult să se dezvolte. Copiii au nevoie ambii părinți. În general, tatăl își asumă rolul „polițistului rău”, adică el este cel care pune limite, spune „nu” și disciplinează. El este figura autoritară, iar mama este cea care mângâie și îngrijește. Nu întotdeauna se întâmplă așa, dar există multe lucruri pe care cei mici le pot învăța doar de la el. Băieții vor avea un exemplu de urmat, iar fetele vor căpăta încredere în bărbați și vor ști ce să ceară de la viitorul partener.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com