Nu este un secret. Mulți români lucrează din ce în ce mai mult. Patronii vor să aibă mai puțini angajați, care să muncească mai mult. La noi, este încă împământenită ideea că bărbatul ar trebui să aducă banii în casă sau, cel puțin, el să fie el cel care câștigă mai mult în familie. Astfel, mulți ajung să stea peste program. Dacă soțul tău stă prea mult la muncă, este probabil din această cauză.

Citește și: Dormiți în camere separate. Cum afectează asta viața de cuplu

Soțul tău stă prea mult la muncă. Când e o problemă mai gravă

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Există și soți care preferă să rămână cât mai mult departe de casă și se bucură de orice pretext să facă asta. ”Pot fi și alte motive pentru care el evită să ajungă devreme. Pot fi probleme în căsnicie ori are dorința de a se apropia mai mult de persoanele cu care lucrează”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Dacă relația voastră este bună, sunteți apropiați și comunicați bine, atunci el îți va vorbi despre cât este de încărcat la muncă, despre stresul la care este supus, de îngrijorările în privința carierei sau despre alte lucruri care îl frământă”, spune specialistul care adaugă că ”sunt semne de întrebare atunci când există conflicte sau când răcirea relației îndepărtează partenerii. Atunci, este doar un simptom al disensiunilor existente”.

Citește și: Ești tratată ca o menajeră de soțul tău? Ce să faci!

Soțul tău stă prea mult la muncă. Ce să faci să mai vină și acasă

Nu te plânge că nu primești suficientă atenție. Dacă, într-adevăr, are foarte mult de lucru, o soție cicălitoare este ultimul lucru care-i lipsește. Iar dacă evită să ajungă mai repede acasă, nu acesta este modul prin care îl vei convinge să se schimbe. Poți încerca o altă abordare. Vorbește calm cu partenerul tău despre care sunt problemele și prioritățile lui. Află de ce stă mai mult la serviciu în ultimul timp, dacă este ceva permanent sau doar temporar. Explică-i și tu cum te simți, fără a face însă acuzații. De exemplu, spune-i că te întristează să petreci serile singură și că ți-ai dori să fie mai mult alături de tine. Încercați să găsiți soluții de compromis. Poate își poate lua o mini-vacanță de câteva zile sau măcar să petreceți o seară de weekend împreună. Nu e vorba să stea foarte mult cu tine, ci să petreceți timp de calitate, fără telefoane mobile sau alte distrageri de genul acesta, dacă este posibil.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com