Sote de ciuperci

Sote de ciuperci

Aveți multă carne la masă dar nicio garnitură? Atunci, ce vă lipsește este un sote de ciuperci. Noi, după rețeta asta îl facem!

Ingrediente

  • un kg ciuperci mari
  • 125 g unt
  • 5 căţei usturoi
  • 2 lămâi
  • pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 1. Pe măsură ce se curăţă, ciupercile se pun în apă rece cu suc de lămâie. Apoi se taie cuburi mari.
    2. Se spală, se usucă şi se pun la călit în 50 g unt şi apoi se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie.
    3. Se lasă pe foc până ce se evaporă apa pe care o lasă şi apoi se pun restul de unt şi usturoiul feliat.
    4. Se scutură tigaia cu ciupercile şi, după 35 de minute, se verifică dacă sunt făcute, se rectifică de sare şi piper şi se aduc la masă cu pătrunjel. Așa se face cel mai bun sote de ciuperci!

    Sursa foto:Shutterstock