Ai un soț dependent de smartphone. Ce e de făcut

Soț dependent de smartphone. Ce e de făcut

Nu e ușor să ai un soț dependent de smartphone. Simți că ești în plus. Te înșală… Cu telefonul. Nu, nu e de râs, ci de plâns. Fiecare clipă liberă și chiar momentele pe care le petrece cu tine își concentrează atenția asupra smartphone-ului. Nici pe copii nu-i mai bagă în seamă. Fizic e prezent, dar mintea lui e în altă lume.

Primul pas este 'ca soțul să realizeze că este dependent de smartphone', spune psihoterapeutul Tedy Creștin. Dependența de smartphone poate fi mascată de utilitatea lui. Ar putea să-l folosească de multe ori în interes de serviciu. Atunci este greu de tras linia dintre o persoană care îl utilizează foarte mult pentru diferite proiecte sau pentru informare și una care a dezvoltat o adicție pentru acest mijloc de comunicare.

Dacă ai un soț dependent de smartphone, nu-l cicăli

Partenerul trebuie să observe singur dacă are cu adevărat nevoie de telefon sau verificarea lui deasă este un obicei adictiv. Uneori, pot fi amândouă și atunci este mai greu să scape, dar nu imposibil. Se pot impune anumite limite. 'Dacă partenerul tău devine conștient de adicție, primul pas e realizat', spune specialistul care te sfătuiește 'nu-l cicălești sau să-l condamni pentru că doar vei crea un stres în plus. El trebuie să înțeleagă singur că are o problemă'. Poate va face asta și cu ajutorul tău, dar nu prin certuri și amenințări, ci prin discuții calme și argumente logice.

Dacă ai un soț dependent de smartphone, ajută-l să descopere motivul adicției

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

'Ar fi util să apelezi la autoritatea și experiența unui specialist atunci când ai un soț dependent de smartphone. Acesta poate să-l învețe mai multe tehnici de a scăpa de adicție și-i va oferi un sprijin adecvat. Cel mai important lucru este ca el să simtă că tu îl înțelegi și-l accepți așa cum e. Astel, devii o parte a soluției și nu a problemei', concluzionează psihoterapeutul. Dacă este vorba de o dependență, poate vedea și ce anume o declanșează. De cele mai multe ori, în spatele acestui obicei stau anumite neîmpliniri sau frustrări. Poate viața i se pare prea anostă. Nu este mulțumit de jobul pe care îl are sau este stresat și acesta este un mod de a se relaxa. Dacă descoperă motivul din spatele adicției, poate mai ușor să scape de ea. Ar trebui să găsească soluții reale la problemele lui, nu fuga în lumea virtuală.

Citește și:

Detox digital – cum reușești să stai departe de telefon, tabletă, laptop

Dependența de jocuri de noroc și păcănele a bărbaților, o mare problemă pentru românce

Cum se va schimba soțul tău când va deveni tată

Sursa foto: 123rf.com