Sigur soțul tău va intra în conflict cu cineva, dacă de obicei este certăreț. Află de la specialistul nostru ce poți face ca să-ți domolești bărbatul certăreț și să eviți conflictele în perioada sărbătorilor și după aceea. În primul rând, învață câteva tehnici de relaxare, pentru ca să nu te enervezi și tu, la rândul tău. În plus, încearcă să înțelegi ce se întâmplă în sufletul soțului tău și de ce caută să se ia la harță atât de des.

Nu-l enerva chiar tu

Chiar dacă nu e cazul ”să-i cauți în coarne” și să-i faci jocul unui soț certăreț, nu e bine nici să-i dai și tu motive să se enerveze. Așa că fii pe toată durata vizitei drăguță cu el, nu-l compara în dezavantajul lui cu alți bărbați și, mai ales, nu-l critica în public. În momentul în care îi reproșezi de față cu rudele mai bine situate material că nu câștigă suficient s-ar putea să-i dai material să devină nemulțumit.

Cum să-ți păstrezi calmul când ai un soț certăreț

Totuși, tu te poți purta ireproșabil, iar soțul certăreț tot izbucnește. Dacă simți că te enervezi și tu când îl vezi pe el agresiv, psihoterapeutul Tedy Creștin te învață o tehnică rapidă de detensionare: ”respiră adânc. Numără până la 10 inspirații și expirații. Sfătuiește-l și pe el să facă așa înainte de orice acțiune. Dacă el cunoaște aceste lucruri și știe că te deranjează, poți pleca, pur și simplu. Dacă sunteți la voi acasă, te poți retrage în altă cameră sau la bucătărie. Nimeni nu te poate sili să participi sau să susții un conflict”, spune specialistul.

Citește și: Cearta cu soțul. Ce faci pentru a vă împăca

Sursa foto: 123rf.com