Medicii de la Craiova care l-au operat pe Florin Busuioc au declarat că starea de sănătate a vedetei Pro TV este relativ bună și stabilă, însă se pare că și următoarele ore sunt pentru el cruciale. Sora actorului a dat noi informații despre Busu, în care și-a rugat prietenii să se roage pentru fratele ei.

„Vă mulţumim din suflet tuturor pentru urările de bine şi sănătate adresate fratelui meu. Starea lui e stabilă deocamdată, însă lupta va fi lungă probabil. O rugăciune i-ar prinde bine. Doamne ajută!”, a scris Raluca Iorga pe Facebook.

Întrebată de un prieten cum se simte Busu, Raluca a recunoscut că fratele lui nu e tocmai bine și are mai multe probleme. Pe lângă operația pe inimă, acesta are probleme și cu plămânii și cu rinichii. „Nu e  tocmai bine, are mai multe probleme, cu rinichii, cu plămânii și medicii încearcă să le rezolve”, a spus aceasta.

Citește și: Ce familie frumoasă are Florin Busuioc! Soția și cele două fete sunt superbe

Florin Busuioc a fost adus la București

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marţi, 6 noiembrie, în jurul orei 21.30, după un spectacol la Filarmonica din Craiova. Actorul jucase într-o piesă de teatru, iar la finalul spectacolului a spus că nu poate să mai respire. A vrut să meargă afară, să ia o gură de aer, dar nu a reuşit. S-a aşezat pe un scaun şi s-a prăbuşit. Imediat colegii au sunat la 112. Şase apeluri s-au dat, unul după altul.  Medicii de la SMURD au venit la locul incidentului și au reuşit să-l resusciteze.  După ce pacientul a ajuns la Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean din Craiova, medicii au stabilit că trebuie de urgenţă operat.

„Florin Busuioc a venit la spital în stare foarte gravă. A avut un vas mare de sânge complet obturat la inimă. După ce i-am montat un stent, putem spune că pacientul se simte mult mai bine. Are tensiunea 12.7, dar este în continuare intubat şi ventilat mecanic, starea lui generală fiind monitorizată de aparate.  Dacă nu se făcea această procedură în regim de urgenţă, şansele de supravieţuire ar fi fost minime”, a declarat ieri  medicul Trașcă. Florin Busuioc a fost transferat ieri cu un elicopter SMURD la  Spitalul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C.C. Iliescu”, din Fundeni. 

Citește și: