Somon cu nuci

Somon cu nuci

În Duminica Floriilor este dezlegare la pește! Vrei o rețetă deosebită, cu care să-ți impresionezi musafirii? Încearcă propunerea noastră: cel mai bun somon în crustă de nuci!

Ingrediente:

  • 700 g filé de somon
  • 3 linguri muştar iute
  • 45 g margarină topită
  • 5 linguriţe miere
  • 50 g pesmet fin
  • 50 g nuci măcinate
  • sare
  • piper

1. Se amestecă muştarul, margarina şi mierea şi, separat, se amestecă pesmetul şi nucile. Se porţionează peştele şi se presară cu sare şi piper.
2. Se aşază în tava de cuptor unsă cu foarte puţină grăsime, cu pielea drept suport.
3. Se ung bucăţile cu amestecul de muştar şi miere, se presară amestecul de nuci şi pesmet şi se dă tava la cuptor 10 minute. Se verifică cu furculiţa: când carnea se desprinde uşor, este gata.

Sursa foto: Northfoto/Colorise