SOMON CU LEGUME

► Ingrediente
► 800 g somon (filé sau rondele)
►2-3 dovlecei
►2 vinete
►300 g roșii cherry
Pentru sos:
►150 unt
►zeama de la o lămâie
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►2 linguri vin alb sau rose
►cimbru verde și uscat
►6-8 căței usturoi
►o lămâie

► Preparare:
1. Se topește untul și se amestecă cu sarea, zeama de lămâie, piperul, cimbrul și usturoiul tăiat cubulețe.
2. Se pasează cu blenderul și, la sfârșit, se adaugă vinul. Sosul se toarnă peste somon.
3. Se curăță dovleceii şi vinetele și se taie feliuțe. Se storc bine și se pun împreună cu roșiile cherry în sosul aromat.
4. Se scoate somonul și se pune pe grătarul încins. Se așază și legumele și se rumenesc uniform. Se servesc ornate cu frunzulițe de cimbru proaspăt și felii de lămâie.

Loading...