Obiectele cromate din bucătărie și din baie se umplu repede de pete, fie ele pete de calcar, pete de grăsime sau amprente de pe mâini.

Cea mai sigură soluție să le cureți ușor este o combinație între detergentul lichid de vase, apa caldă și bicarbonatul de sodiu.

Curăță petele cu un burete umed moale, pe care ai presărat bicarbonat. Freacă bine suprafețele cromate, apoi spală cu apă și detergent.

La final, șterge cu o lavetă din microfibră, să nu mai rămână nicio picătură de apă, ca să nu se mai depună săruri pe suprafața lucioasă.

Pastă de dinți sau apă și oțet pentru obiectele cromate

Oțetul este și el bun să dizolve depunerile de sare de pe robineți, de la para dușului sau de pe frigiderul cromat.

La fel de bună este și pasta de dinți, cu care poți curăța în special urmele de apă și calcar.

De ce ai nevoie de hârtie cerată!

La final, după ce le cureți, folosește hârtia cerată de copt! Nu o să îți vină să crezi ce efect poate avea asupra instalațiilor sanitare cromate!

Lustruiește bine instalațiile cu hârtie cerată și vei căpăta luciul de la început. Hârtia va lăsa un strat foarte fin de ceară pe suprafața robinetelor sau a chiuvetei, iar acestea se vor păstra strălucitoare câteva zile. Este cea mai bună soluție să împiedici depunerile de calcar și să păstrezi instalațiile sanitare impecabile! În plus, este și foarte ieftină!

sursa foto: 123rf.com