Solistul unei trupe emblematice a fost găsit mort în casă, la 75 de ani

Ric Ocasek a murit

Ric Ocasek, solistul trupei The Cars, a murit la vârsta de 75 de ani. Muzicianul american a fost găsit fără viaţă în apartamentul lui din New York.

Decesul a fost constatat de poliţie, chemată să verifice la insistențele familiei, care nu reușea să ia legătura cu artistul. Cauza morţii nu a fost anunțată.

Trupa The Cars este emblematică pentru mișcarea new wave. Grupul a fost format la jumătatea anilor 1970, în Boston, de Ocasek şi Benjamin Orr, care se cunoşteau din liceu.

Folosindu-se de chitare, dar şi sintetizator, ei au compus, între altele, piese ca „Just What I Needed', „Magic”, „My Best Friend’s Girl' şi „Good Times Roll'.

Balada „Drive', lansată în 1984, a fost folosită ca fundal pentru filmările ce arătau foametea din Etiopia şi a fost relansată ca single după evenimentul Live Aid la care au fost strânşi bani pentru această cauză.

După ce trupa s-a destrămat la finalul anilor 1980, Ocasek a început o carieră solo şi a colaborat ca producător cu artişti ca Weezer, Bad Religion şi No Doubt.

Orr a murit în anul 2000 din cauza unui cancer la pancreas.

Ceilalţi membri ai The Cars au reformat grupul în 2011, pentru a lansa ultimul album, iar în 2018 au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame.

În 1987, Ocasek a declarat pentru New York Times: „Sunt fericit că piesele pop au o întorsătură. Când scriu, nu ştiu niciodată cum va ieşi'. Sursa lui de inspiraţie, după cum a povestit, era poezia pe care o citea.

Ocasek a fost căsătorit cu modelul Paulina Porizkova şi a avut şase fii.

Vezi și A murit John Wesley. Celebrul actor s-a stins din viața din cauza unei forme rare de cancer

Citește și: