Sofia Vicoveanca va împlini anul acesta 77 de ani, dar nu-și arată deloc vârsta! Ce anunț a făcut îndrăgita cântăreață de muzică populară

Sofia Vicoveanca va împlini anul acesta 77 de ani, dar nu-și arată deloc vârsta! Ce anunț a făcut îndrăgita cântăreață de muzică populară

Sofia Vicoveanca va împlini anul acesta 77 de ani, dar arată spectaculos. Renumita interpretă de muzică populară din zona Bucovinei, cea care a cucerit milioane de oameni cu vocea ei, nu-și arată deloc vârsta.

 

Deși anul acesta, în septembrie, va împlini 77 de ani, Sofia Vicoveanca este într-o formă de zile mari și este foarte activă. Artista și-a lansat recent două melodii noi și a anunțat că lucrează la încă 20 de piese, ce urmează să fie lansate la sfârșitul lunii aprilie.

Îndrăgita cântăreața, care a scris și peste 100 de poezii,  s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Toporăuți, localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți, primind la naștere numele de Sofia Fusa, fiind unul din cei patru copii ai familiei de negustori Gheorghe și Veronica Fusa.

Citește și: Brad Pitt și Jennifer Aniston s-au împăcat! Imaginea care îi dă de gol. Cum au fost pozați cei doi actori

Sofia Vicoveanca a învățat cântece de la mama ei

Sofia Vicoveanca a dezvăluit că a învățat multe cântece de la mama ei, pe care le cânta când îi culca pe frații ei. „I-am descoperit cântecele, în timp ce îi legăna pe frații mei și pe sora mea. Mama nu se exterioriza la petreceri, nu cânta. A suferit foarte mult.  A fost un om foarte sensibil”, a declarat artista la „Vorbește lumea”.  De asemenea, aceasta a dezvăluit că în curând va împlini 59 de ani de carieră. „Dacă rânduiește Cel de Sus, pe 1 octombrie fac 59 de ani de cântec, de când slujesc cântecul popular”, a mai spus artista.

Citește și:Anastasia Lazariuc a lucrat ca femeie de serciviu înainte să devină celebră. Drama prin care a trecut în copilărie

Copilăria i-a fost întunecată de greutăți

Copilăria i-a fost întunecată de greutăți, tatăl său fiind luat prizonier de sovietici, după anexarea Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică. Împreună cu mama sa, Sofia s-a refugiat la o mătușă Sofia Ișan și Vespazian Șorodoc de pe balta din Bivolarie, Vicovu de Sus. Ulterior s-a mutat cu familia in comuna Vicovu de Jos, lângă fabrică de cherestea, unde și-a petrecut copilăria. „Părinții mei au fost înstăriți acolo, la Cernăuți, au avut prăvălie, case, vite, cai, dar aici nu mai aveam nimic”, a mărturisit mai târziu. Din dragoste pentru satul copilăriei, i-a împrumutat ulterior numele, alegându-și numele de scenă Sofia Vicoveanca.

Din copilărie, constrânsă de greutățile materiale prin care treceau refugiații, micuța Sofia a învățat să coasă, să țeasă covoare, să împletească, să croiască. A absolvit Școala Populară de Artă din Suceava și a fost angajată, prin concurs, în anul 1959 ca solistă de muzică populară la Ansamblul de Cântece și Dansuri „Ciprian Porumbescu” din Suceava. În anul 1965, îi apare primul său disc. Din anul 1998, devine solistă de muzică populară la Ansamblul Rapsozii Botoșanilor.

Sofia a mărturisit că nu s-a considerat niciodată frumoasă. „Eu nu sunt frumoasă, nu am fost niciodată. În tinerețe oglinda era dușmanul meu. Dar eram plăcută. Băieții mă cereau de nevastă la a doua întâlnire, asta mă supăra, voiam și eu să mă plimb, să mă cert, nu să mă ceară repede de nevastă. Nu m-am vrut niciodată mireasă tocmai pentru că eu nu mă consideram frumoasă. Acum, când văd poze din tinerețe cu mine… parcă nici de aruncat nu eram”, a declarat  Sofia Vicoveanca, într-un interviu mai vechi.

Citește și:

Loading...