Șoc la Casa Regală! Prințul Andrew renunță la îndatoririle regale

printul Andrew renunta la indatoririle regale

Pe fondul scandalului în care este implicat, prințul Andrew, în vârstă de 59 de ani, a decis să renunțe la îndatoririle regale.

Mai mult, acesta s-a consultat cu regina Elisabeta și monarhul i-a dat permisiunea de a se retrage.

Într-un comunicat emis de Palatul Buckingham, prințul Andrew, al doilea fiu al reginei, a explicat că asocierea cu omul de afaceri Jeffrey Epstein, care s-a sinucis în închisoare, el fiind acuzat, printre altele, de pedofilie, a adus „perturbări majore' activităţilor familiei regale.

Nu se știe dacă decizia lui este una finală, prințul referindu-se doar la 'viitorul previzibil'. În plus, acesta s-a arătat deschis să colaboreze cu autoritățile în ancheta aflată în desfășurare.

Într-un interviu recent acordat BBC, prințul Andrew, fost soț al lui Sarah Ferguson și tatăl prințeselor Beatrice și Eugenie, a negat vehement că ar fi avut contact sexual cu americanca Virginia Giuffre, pe atunci minoră. Aceasta susține însă că altfel stau lucrurile.

'Nu s-a întâmplat. Vă spun categoric, absolut, că nu s-a întâmplat niciodată. Nici nu-mi amintesc să o fi întâlnit vreodată pe această femeie, cu atât mai puțin să se ajungă la așa ceva', a spus el în interviu.

Virginia Roberts, una din reclamantele din afacerea Epstein, a afirmat că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew la Londra, în 2001, pe când avea 17 ani, apoi în alte două rânduri la New York şi pe insula privată a omului de afaceri american din Caraibe.

Vezi și Degeaba neagă. Prințul Andrew a fost văzut în casa pedofilului Epstein într-o ipostază care nu-i face cinste

Citește și: