Slăninuță fiartă în zeamă de varză, cu usturoi si boia

Slăninuță fiartă în zeamă de varză

Slăninuță fiartă în zeamă de varză nu ai cum să refuzi: e cea mai bună slănină! Făcută în felul acesta ți se topește în gură!

Ingrediente Slăninuță fiartă în zeamă de varză:

  • o bucată slănină de pe burtă
  • 2 litri zeamă de varză
  • un plic boia dulce
  • o căpățână usturoi
  • o linguriță ulei
  • sare
  • boabe de piper

1. Slăninuța se taie pentru a obține o bucată sau două cât mai drepte.
2. Se pune slănina la fiert cu zeama de varză și boabe de piper. Se adaugă sare numai dacă zeama de varză nu este foarte sărată.
3. Se lasă la fiert aproximativ 45 de minute, până când furculița intră cu ușurință în slănină.
4. Se scoate de la fiert, se lasă să se răcorească puțin, apoi se unge bine cu o pastă făcută din usturoiul curățat și zdrobit amstecat cu o linguriță de ulei. Se lasă așa de pe o zi pe alta, la rece, apoi se îndepărtează cu un cuțit usturoiul în exces. Se răstoarnă boiaua într-o farfurie și se trece șunca de mai multe ori prin aceasta. Se lasă apoi să se răcească, se mai trece o dată prin boiaua rămasă și se dă la rece până a doua zi.

Sursa foto:123rf.com