Și periuța de dinți are un program „Rabla”

Și periuța de dinți are un program „Rabla”

Grație Caravanei 'Rabla pentru Periuța Ta', aflată la a 3-a ediție, parte a Campaniei educaționale 'Zâmbește România', desfășurată pentru o mai bună sănătate orală, cu susținerea Sensodyne®, Aquafresh®, și Parodontax®, ai șansa de a zâmbi cu… toți dinții. Îți poți schimba periuța de dinți veche, capeți reducere la pasta de dinți și beneficiezi de consultații stomatologice și de detartraj gratuite!

Ultimele statistici arată obiceiuri ușor mai optimiste: românii își schimbă periuța de dinți o dată la 1,5 ani, față de 2 ani cum o făceau anterior. Iar inițiativa „Rabla pentru Periuța Ta' promovează obiceiurile corecte de igienă orală, ca răspuns la aceste statistici îngrijorătoare referitoare la sănătatea orală a românilor. În 2014, fiecare român își schimba periuța de dinți o dată la 1,5 ani, deși medicii stomatologi recomandă schimbarea periuței de dinți o dată la 3 luni. În Europa, 77% dintre germani respectă această regulă și își schimbă periuța cel puțin o dată la 3 luni. La nivel rural, obiceiurile stagnează: românii în continuare își schimbă periuța de dinți numai o dată la 10 ani! Deși cifrele de consum sunt ușor mai optimiste față de anul anterior, aceste rezultate indică în continuare o igienă orală precară a populației şi apar în contextul în care românii recunosc importanţa rutinei de igienă dentară dimineaţa şi seara, declarând că totuși nu își periază dinții de două ori pe zi.

Ce face pentru tine caravana 'Rabla pentru Periuța Ta'

Sâmbătă, 16 mai, caravana Rabla pentru Periuța Ta' ajunge la București. Începând cu ora 10:00, toți cei care vin în Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Șincai) cu vechea periuță de dinți, la cortul special amenajat, vor primi gratuit în schimbul ei una nouă, alături de un cupon de reducere de 20% pentru pasta de dinți preferată, la alegere din gamele Sensodyne, Aquafresh sau Paradontax. Cupoanele sunt valabile în rețelele magazinelor Cora și DM și în lanțurile de farmacii Catena, Centrofarm, DONA, HelpNet, SensiBlu, Ropharma (în toate punctele de lucru ale acestora din România), în perioada 16 Mai 2015 – 31 Decembrie 2015. Mai mult, participanții pot aduce și periuțele uzate ale familiei (maxim 3 periuțe) pentru a primi altele noi în schimb. Specialiști în sănătatea orală vor fi prezenți la standul caravanei pentru a oferi sfaturi personalizate celor interesați.

După București, Caravana 'Rabla pentru Periuța Ta' va ajunge și în alte orașe din țară, în luna mai și iunie, pentru a înlocui gratuit periuțele de dinți uzate cu unele noi, astfel: Bacău: duminică, 17 mai, parcul Mircea Cancicov, Constanța: sâmbătă, 23 mai, zona City Park Mall, Galați: duminică, 24 mai, zona Casei de Cultură, Timișoara: sâmbătă, 6 iunie, în parcarea Iulius Mall, Alba-Iulia: duminică, 7 iunie, Parcul Unirii

Și în acest an, campania Zâmbește România pune la dispoziție românilor o nouă listă de cabinete stomatologice care oferă consultații si alte servicii gratuite. Cei interesați sunt invitați să intre pe www.zambesteromania.ro, să identifice cabinetul stomatologic cel mai apropiat lor și să se programeze la o consultație gratuită sau un detartraj gratuit. Lista de cabinete de pe site este în permanentă actualizare.

Sursa foto: pixabay.com