În urma scandalului de evaziune fiscală în care a fost implicată, artista, originară din Columbia, a decis să urmeze calea cea mai simplă ca să scape de închisoare și a restituit autorităților o sumă uriașă. Artista a fost nevoită  să plătească statului spaniol aproape 18 milioane de lire sterline, potrivit Daily Mail.

Frumoasa cântăreață a mărturisit că a plătit suma uriașă pentru a-și acoperi datoria fiscală din 2011. Autoritățile au cerut procurorilor, la sfârșitul anului trecut, să analizeze veniturile acesteia  între 2011 și 2014. Shakira a fost acuzată de autorități că nu și-a plătit taxele pentru veniturile ei internaționale, având în vedere că locuiește în Spania, deși artista susține că nu a deținut nicio locuință în Barcelona, în acea perioadă.

Citește și: Erau împreună de 20 de ani, dar tocmai au anunțat că s-au despărțit. Cu cine va rămâne băiatul lor

Shakira poate să facă recurs

Mai mult, primul ei copil cu Gerard Pique, care e cetățean spaniol, l-a avut abia în 2013, iar în aceștia ani ea a avut mai multe turnee internaționale, care au forțat-o să stea mai mult plecată din țară, fapt pentru care nu a petrecut în Spania cele minumum 183 de zile, care ar fi obligat-o să–și declare rezidenţa fiscală aici.

Cu toate acestea, Shakira a decis să plătească suma de 17,65 de milioane de lire sterline pentru anul fiscal 2011. Însă, ea poate să facă recurs acum împotriva solicitării biroului fiscal, dar ea  se află în curs de cercetare și asupra declarațiilor sale fiscale pentru următorii trei ani 2012, 2013 și 2014.

Artista a mai fost implicată într-un scandal de spălare de bani, între 2008 si 2011, pe vremea când era într-o relație cu Antonio de la Rua. Cei doi aveau o firmă cu sediul în Bahamas, un paradis fiscal folosit pentru a pierde urma banilor.

Shakira a avut mari probleme de sănătate anul trecut din cauza unei hemoragii la corzile vocale. Aceasta a mers la unul dintre cei mai buni specialiști din SUA, iar la un moment dat s-a zvonit că artista ar suferi chiar de cancer. Însă, acum pare că s-a recuperat complet și se pregătește să revină din nou pe scenă.

Citește și: