Sfințișori de primăvară

Sfințișori de primăvară

Cititoarea noastră, Niculina Udroiu din Pitești ne-a trimis interesanta rețetă de Sfințișori. Recunosc că până acum eu nu i-am mai văzut făcuți sub această formă…dar în seara asta îi pun și eu în practică! Este clar, astăzi și mâine facem Mucenici în toate formele!

Ingrediente:

  • un kg făină
  • 200 g zahăr
  • un cub de drojdie
  • 500 ml lapte
  • 6 gălbenuşuri

  • un praf de sare

  • 50 ml ulei

  • miere
  • nucă măcinată
  • esenţe de rom și de vanilie
  • coajă rasă de citrice
  • un ou, pentru copt

      1. Se încălzeşte laptele şi se dizolvă în el zahărul şi drojdia. Gălbenuşurile se amestecă
      împreună cu un praf de sare.
      2. Din făina şi laptele amestecat cu drojdie şi zahăr se frământă un aluat potrivit de tare. Se adaugă gălbenuşurile şi uleiul călduţ, coaja de lămâie, vanilia şi esenţa de rom, continuând frământarea până
      când aluatul se desprinde de pe mâini.
      3. Se pune la crescut, apoi se modelează sfinţişori care se pun în tavă. Se ung cu ou şi se coc la foc potrivit. Cât sunt încă fierbinţi, se ung cu miere şi se presară cu nucă.