Sferele stranii din Noua Zeelandă, ouă monstruoase sau instrumente extraterestre

sferele stranii din Noua Zeelandă

Unul dintre cele mai ciudate peisaje de pe glob și unul dintre cele mai mari mistere ale Terrei îl reprezintă plaja cu sferele stranii din Noua Zeelandă. Arată ca niște ouă lăsate în urmă de animale gigantice sau ar putea fi dovezile unei prezențe extraterestre.

 

Unii oameni de știință susțin că aceste sfere gigantice reprezintă un fenomen de eroziune rar, valurile sculptând în mod uniform și rotund stâncile formate din calciu cristalizat. Cu toate acestea, prezența unor sfere din piatră similare și în alte zone de pe pământ, unde nu sunt neapărat la țărmul mării, ridică mari semne de întrebare. Spre exemplu, astfel de sfere au fost descoperite îngropate în Bosnia, într-o zonă împădurită aproape de munți.

Schelete de animale preistorice

Ciudat este că acești bolovani numiți de localnici Moeraki conțin fosile de mososauri și plesiosauri, animale care au trăit în Paleocen, în urmă cu 65 de milioane de ani.

Sigur că fosile de dinozauri există în sedimentele de pe fundul mărilor și oceanelor, iar sferele stranii din Noua Zeelandă au fost poate, cu zeci de milioane de ani în urmă, pe fundul oceanului, și nu la mal, așa cum le vedem azi.

Dar cum se face că astfel de pietre rotunde se găsesc doar pe una dintre insule, dacă a fost un fenomen natural, și nu sunt întâlnite și pe celelalte insule ale arhipelagului.

Inscripții străvechi cu semnificații tainice

Câteva dintre sferele de piatră de pe malul oceanului sunt așezate unele peste altele, păstrând un echilibru perfect de milioane de ani. Iar acestea poartă niște incizii asemănătoare unor inscripții străvechi.

Exploratorul norvegian Thor Heyerdhal susține că, deși nu înțelegem inscripțiile respective și nu avem o teorie plauzibilă, dacă sunt făcute de maori, de ce nu apar și pe celalte insule locuite de această populație.

Bineînțeles că există și adepți ai teoriei extraterestre care se leagă de legendele locale. Bătrânii din această zonă le povestesc și azi nepoților că pe țărmul lor au sosit niște uriași din cer cu niște coșuri pline de legume și fructe. După ce și-au împărțit hrana cu locuitorii din acele timpuri, uriașii și-au abandonat coșurile pe malul oceanului și au dispărut cumva… în negura timpurilor.

foto: Shutterstock