Sfaturi și trucuri simple pentru fructele exotice!

Sfaturi și trucuri simple pentru fructele exotice!

Iată câteva sfaturi să păstrezi mai mult timp proaspete fructele exotice pe care le cumperi de obicei. În clipul nostru, vei putea vedea și câteva trucuri simple să le tai și să le cureți.

 

 

O regulă de bază pentru păstrarea fructelor exotice este aceea că ele nu au nevoie să stea la rece, dacă nu au fost tăiate sau decojite.

Lămâile, portocalele, mango, avocado, bananele sau ananasul pot sta la temperatura camerei până le consumi.

Când trebuie puse la frigider fructele exotice

După ce le tai sau le cureți de coajă, fructele acide pot fi învelite în folie alimentară transparentă și ținute la frigider două, trei zile.

Lămâile și portocalele tăiate nu se țin niciodată în folie de aluminiu, doar în folie de plastic.

Ananasul tăiat poate fi ținut la rece tot în folie de plastic sau în suc de compot, dacă vrei să îl folosești la un tort de fructe.

De asmenea, avocado, după ce a fost tăiat se poate ține în folie de plastic la frigider și mai rezistă aproximativ 2 zile.

Cum se coc mai rapid citricele

Lămâile și portocalele se coc mai repede dacă le ții într-un dulap în bucătărie.

Bananele crude se țin în hârtie de copt, în dulap, și se vor coace mai repede deoarece emană etilenă.

Evită să consumi ananas crud, alege din magazin un ananas de culoare galbenă, care să aibă parfumul caracteristic al unui fruct copt. Acasă îl poți lăsa la temperatura camerei încă 2 sau 3 zile pentru a se coace înainte de a-l tăia.