În sfârșit, vești bune. Peste 100.000 de oameni s-au recuperat după infectarea cu coronavirus

În sfârșit, vești bune. Peste 100.000 de oameni s-au recuperat după infectarea cu coronavirus

În sfârșit, vin și vești bune. Din totalul de îmbolnăviri la nivel mondial, peste 100.000 de oameni au reușit să se recupereze după infecția cu coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății anunță că pandemia de coronavirus se accelerează' în întreaga lume, fiind înregistrate aproape 400.000 de cazuri la nivel mondial, însă medicii au reușit însă să obțină rezultate.

În plus, în Italia este a doua zi consecutivă în care numărul deceselor este în scădere, deși totalul este unul alarmant: pe 23 martie au fost raportați 602 morți. Cu toate acestea, și numărul persoanelor vindecate crește de la o zi la alta, în totil fiind ănregistrate 7.432 de persoane.

În China au fost raportate 78 de cazuri noi, însă dintre acestea 74 au fost importate' de la persoane venite din afara țarii. Pe de altă parte, au fost înregistrate şapte decese, potrivit bilanţului oficial al Ministerului Sănătăţii. Toate au survenit la Wuhan, leagănul pandemiei, unde un nou caz a fost semnalat după cinci zile fără contaminări suplimentare.

 

Din păcate, în Romania numărul deceselor a ajuns la 8, dintre care 6 au avut loc în ultimele 24 de ore. Cu cât trec orele, situaţia îmbolnăvirilor şi deceselor în România provocate de COVID-19 se agravează. Potrivit informării de la ora 13.00, avem 186 de cazuri noi confirmate, numărul persoanelor infectate ajungând la  762  de persoane infectate, iar  8 oameni au murit, 6 dintre ei în doar 24 de ore.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a catalogat evoluţia pandemiei drept „sfâşietoare” şi a precizat că numărul infecţiilor în rândul medicilor şi personalului sanitar este alarmant. „Când oamenii care au grijă de bolnavi se îmbolnăvesc la rândul lor, mai mulţi oameni vor muri', a avertizat Tedros.

 

Citește și: