Ritualul de vineri face minuni

Până și cea mai arzătoare dorință prinde contur sub binecuvântarea Sfintei Vineri, adică a Sfintei Cuvioase Parascheva. Tot ce ai de făcut este ca, vreme de 13 zile de vineri la rând, să ții post negru și să rostești o rugăciune. Unele persoane spun că acest ritual ajută și la vindecarea bolilor.

Rugăciune care împlinește dorințe

„Tu, Sfântă Vineri, purtătoare de chinuri, roagă-te Tatălui ca pe mine, împovarat cu toate păcatele, să mă ridice spre cuvântarea măririi Sale și să mă îndrume să gândesc la cele cerești, nu la cele pământești. Roagă-te la Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ca și pe mine, leneșul, cel ce mă trândăvesc spre rugăciune și spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, să mă îndrepte, să-mi dea cuget, ca să doresc a ma ruga Lui neîncetat. Cheama și pe Duhul Sfânt, izvorul carele te-a întărit pe tine, fecioară curată, la lupta cea bună, ca să-mi zidească și mie inima curată, să mă întărească în facerea faptelor bune. Toate acestea mi le poți mijloci mie, Sfântă Parascheva, prin Sfânta Treime și de aceea mă închin la tine în genunchi, ca să te rogi
Părintelui Ceresc pentru iertarea păcatelor mele, savârșite cu fapta sau cu gândul, cu vina sau fără vina mea. Te rog, Sfântă, ajută-mă! Șterg din minte orice gind in afara de tine, Doamne, căci unde esti Tu acolo e si Harul Tau. Nici un lucru nu-mi este greu când ești cu mine, Doamne. Amin.”

Sursa foto: bizantina.ro