Se pornesc cuptoarele: începe Bake Off România!

Se pornesc cuptoarele: începe Bake Off România!

Showul Bake Off România se anunță a fi cea mai dulce competiție culinară. Debutul emisiunii concurs care are ca temă produse de cofetărie și patiserie va avea loc peste doar câteva zile.

 
Bake Off România va aduce din 29 februarie, la PRO TV, o gazdă fermecătoare, pe Nicolle Stănese, 12 concurenți hotărâți, un decor de poveste, trei jurați specializați în cofetărie și patiserie și probe interesante și dulci, cu rețete inedite de deserturi.
Pentru preparatele concurenților s-au folosit ca materii prime aproximativ 75 kilograme de margarină și unt, 300 kilograme de făină, 450 kilograme de zahăr, 300 litri de lapte, 50 kilograme pastă de zahăr.

Credit foto: Pro Tv

Alex Stan, Simona Pope și Tudor Constantinescu

Juriul Bake Off România: Alex Stan, Simona Pope și Tudor Constantinescu

Panelul de jurați este format din profesioniști și specialiști în domeniul cofetăriei și patiseriei. Bake Off România înseamnă deserturi de cea mai bună calitate, atât la nivel vizual, cât și din punct de vedere gust, așa că juriul a fost construit luând în considerare trei elemente cheie: experiența, expertiza și profesionalismul.

Alex Stan, Simona Pope și Tudor Constantinescu, cei trei membri ai juriului Bake Off România, sunt unii dintre cei mai experimentați profesioniști în domeniul cofetăriei și patiseriei din țară, cu rezultate excelente în acest domeniu.

Alex Stan este un expert al gustului și al complexității gastronomice. Pentru el atenția la detalii, chimia, îmbinarea gusturilor, aromelor și a ingredientelor sunt cele mai importante atribute. Disciplina este punctul lui forte, pe care a deprins-o în mulți ani de lucru într-un laborator ce furniza deserturi pentru trei cofetării din Paris. Determinarea și pasiunea i-au oferit lui Alex un post de sous chef în laboratorul parizian, după numai doi ani. Revenit în țară, Alex și-a îndeplinit visul de a-și deschide propria cofetărie, prin care să aducă calitatea franțuzească și complexitatea gustului mai aproape de români.

Simona Pope este pasionată de artă, iar viața a îndrumat-o să își dezvolte această pasiune în zona culinară. Ea este specializată pe modelaje din pastă de zahăr, iar din mâinile ei ies cele mai frumoase figurine. Aspectul este foarte important pentru Simona, punând accent pe modul de prezentare al unui preparat. Simona și-a consolidat tehnica în Franța, unde a urmat cursurile de specialitate de la Ecole Nationale Superieure de la Patisserie. În 2014 a câștigat două medalii, argint și bronz, la Cupa Mondială de Gastronomie din Luxemburg, preparatele sale cucerind juriul.

Tudor Constantinescu este pasionat de deserturi încă din copilărie. Tot de atunci a început să lucreze și să își construiască cariera în această direcție. Tudor a urmat un liceu specializat pe gastronomie și și-a făcut stagiul de practică la cele mai bune cofetării din Belgia, alături de chefi renumiți care l-au ajutat să își perfecționeze tehnica, devenind un adevărat expert în ciocolată și în deserturi rafinate. Experiența lui Tudor s-a extins apoi în alte țări din Europa, unde și-a adus aportul creativ în numeroase preparate. A continuat în Statele Unite ale Americii și apoi a făcut înconjurul lumii prin meniurile semnate de el, care au fost implementate pe vasele de croazieră ce ajungeau în cele mai îndepărtate colțuri de pe glob.

Credit foto: Pro TV