Deși în momentul în care a murit trecea printr-o perioadă foarte bună a vieții sale, poate cea mai bună din existența sa, ea fiind însărcinată în trei luni când nu mai credea că va deveni mamă și urmând să îmbrace rochia de mireasă, Laura Stoica pare să fi avut o premoniție, înainte de accidentul de mașină care i-a fost fatal, spun prietenii și cunoscuții săi.

O prietenă a artistei povestea, în 2010, într-o emisiune TV: ”Eram cu Laura la ziua prietenei noastre. Dintr-o dată, ne-a spus mie și soțului meu: <>. Noi am replicat: <>.

Laura ne-a spus că poate va da mâna cu Sf. Petru și soțul meu îi va căra sicriul. După o lună, chiar așa s-a întâmplat, soțul mei îi căra sicriul”.

”Am vorbit cu Laura la telefon si m-a întrebat ce fac. I-am răspuns că citesc Biblia”

Și mama artistei, Elena Stoica, care a trecut prin cel mai greu moment pentru un părinte, acela de a fi nevoit să-și îngroape copilul, a făcut o dezvăluire tulburătoare, tot în urmă cu aproape 8 ani. “În ziua în care Laura a murit, ca niciodată, am început să citesc Biblia. Nu stiu de ce…

Am vorbit cu Laura la telefon si m-a întrebat ce fac. I-am răspuns că citesc Biblia. Mi-a spus că e foarte interesant. Acum, îmi dau seama că a fost un semn. Că Dumnezeu m-a îndemnat să citesc din Biblie ca să pot trece peste cel mai greu moment din viața mea”.

Apoi, înainte să moară, Laura Stoica i-a înmânat celei mai bune prietene o scrisoare, în care, printre altele, afirma: „N-am sa mor săracă și urată, bolnavă și singură. Iar tu, Cristina, tot așa!”. Iar premoniția i s-a împlinit, din păcate. A murit tânără, la numai 38 de ani, frumoasă, și împreună cu logodnicul ei, Cristian Mărgescu.

”Viața merge înainte, cad și mă ridic…

La ultimul său concert, susținut la Urziceni, de unde se întorcea când a murit, show la care a fost aplaudată îndelung, a existat un moment care, povestit de Nico, cea care cântase la același eveniment, a născut fiori pe șira spinării. Potrivit artistei, CD-ul Laurei Stoica s-a blocat exact după versul ”Viața merge înainte, cad și mă ridic…„. Din păcate, artista nu a mai avut cum să se ridice de această dată.

Iar lista momentelor stranii de dinainte de moartea violentă a Laurei Stoica nu se oprește aici. Înainte de plecarea sa, Laura Stoica pregătea o revenire spectaculoasă, cu albumul intitulat “Laura Stoica s-a schimbat”. Un album pentru coperta căruia a pozat îmbrăcată într-un tricou pe care era imprimată imaginea unei maşini roşii. Coincidență sau nu, tocmai o maşină roşie a ucis-o.

În plus, cântăreața își adora mașina, pe care o alinta, cu dragoste, păpuşica” sau ”bombonica”. ”Îi râdeau ochii când o privea! Nu bănuia că în ea îşi va da ultima suflare, a povestit Valentina Bălaşa, nora regretatului pictor Sabin Bălaşa şi prietenă bună cu Laura Stoica.

N-a avut nicio vină, n-a avut nicio șansă

În seara de 9 martie 2006, Laura Stoica se întorcea la Bucureşti, după un concert susţinut în Urziceni. Înainte de localitatea Sineşti, o maşină a intrat pe contrasens şi a lovit în plin autoturismul în care se aflau Laura Stoica şi logodnicul ei, Cristian Mărgescu.

Impactul a fost extrem de violent, maşina fiind proiectată 20 de metri pe câmp. Într-o secundă, s-au stins trei vieţi, Laura Stoica fiind atunci însărcinată.

Laura Stoica, pe numele din buletin Adriana-Laurenția Stoica, aflase că era însărcinată în decembrie. În ultimul său interviu, povestea cu bucurie despre copilul pe care îl aștepta.

Copilul se va naşte între 10 şi 15 septembrie, în zodia Fecioarei. Știu că sunt copii buni cei născuţi sub acest semn (…) Nu contează dacă e băiat sau fată. Nu am preferinţe. Cel mai important este să fie sănătos şi să aibă noroc. Și cred că o să aibă, pentru că a venit când nu mai credeam că e posibil să devin mamă, spunea artista.

Laura Stoica, un artist complet, ea fiind și actriță la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, a fost înmormântată la Cimitirul Bellu din Capitală, nu departe de Amza Pellea.

Vezi și Se fac 14 ani de la moartea lui Dan Spătaru, un învingător prin excelență. O singură luptă a pierdut. Ce nu știai despre ”Regele aplauzelor”

Citește și: