● 30 g zahăr

● 25 g unt
● o linguriță scorțișoară
● 10 g drojdie proaspătă
● 100 ml lapte

● un praf sare

Pentru umplutură:

● 60 g zahăr brun

● 40 g unt

● scorțișoară

 

1. Laptele și untul se pun pe foc cât să se topească untul, fără să fiarbă. Apoi, se desface drojdia în acest amestec. Se adaugă zahărul, sarea și scorțișoara.
2. Se bate oul, se adaugă în amestecul cu lapte și unt, se pune și făina, se amestecă pentru a obține un aluat omogen.
Se lasă o oră la crescut.
3. Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul, se unge cu untul topit pentru umplutură și se presară cu amestec de zahăr și scorțișoară. Se taie bucăți de circa 2 cm care se transferă în tava unsă cu unt. Se acoperă și se mai lasă 30 de minute la crescut. Se coc 20 de minute în
cuptorul preîncălzit.