Școlile rămân închise în București toată săptămâna. Primarul Gabriela Firea a declarat că a luat decizia împreună cu Comandamentul de iarnă pentru că s-au ”gândit în primul rând la copii. Ei trebuie să fie în siguranță”. Pentru părinții care nu au cu cine lăsa copiii în această perioadă, Primăria Capitalei pune la dispoziție un număr de telefon gratuit unde pot suna pentru a cere ajutor. „Pentru situaţiile excepţionale, în care o familie chiar nu găseşte cu cine să lase copiii, noi venim în ajutor, la numărul Tel Verde 0800 800 868. Primăria Capitalei, prin Direcţia de Asistenţă Socială va găsi o soluţie”, a mai precizat Gabriela Firea.

Marți, 27 februarie, și miercuri, 28 februarie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile sunt suspendate integral în județele Brăila și Olt, arată într-un comunicat de presă Ministerul Educației Naționale.

Școlile rămân închise. În ce județe nu se fac ore marți

Marți, 27 februarie, nu se vor face cursuri în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județele Dolj, Constanța, Giurgiu (cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov, Teleorman și București. Tot marți, 27 februarie, nu se va organiza activitate didactică în 17 școli din mediul rural din județul Mehedinți și în 14 unități școlare din județul Călărași. Aceste hotărâri au fost luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.

Școlile din București sunt închise luni și marți. Firea: „Este posibil să fie extinsă perioada”

Școlile rămân închise. Când se vor recupera orele

Elevii nu ar trebui să se bucure prea mult de zilele libere. Nu reprezintă o vacanță, ci va fi nevoie să fie recupertate. Potrivit Ministerului Educației, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com