Scoici în sos de vin cu unt

scoici in sos de unt cu vin

Scoici în sos de vin cu unt trebuie să faceți într-o zi în care doriți să vă răsfățați împreună cu persoana dragă. Rețeta nu este complicată și merită încercată! 

Ingrediente pentru scoici în sos de vin cu unt:

● 2 kg scoici

● 250 ml vin alb sec
● 20 g unt

● o lingură făină

● un morcov
● 2 fire țelină

● 2 cepe
● o crenguță cimbru

● o foaie dafin
● pătrunjel

● sare

● piper

1. Se răzuie cu lama neascuțită a cuțitului toate scoicile înlăturându-le pe cele care sunt deschise, apoi se spală bine.
2. Ceapa mărunt tocată, țelina și morcovul tăiate și ele se pun la călit în unt topit. Se lasă 5 minute.
3. Se presară făină, se lasă un minut să se rumenească, se toarnă vinul, se amestecă, se pun cimbrul și foia de dafin și se lasă 3 minute să fiarbă.
4. Se adaugă scoicile și pătrunjelul tăiat mai mare, se acoperă și se lasă 10-15 minute până ce se deschid toate. Se scutură vasul din când în când și apoi se servesc cu sare și piper.