În 2016 se poartă liniile drepte, explică hairstylista Antoaneta Stoican, astfel că un bob de o lungime medie, combinat cu un breton franjurat poate fi o variantă pe care nu ai îndrăznit până acum să o încerci. În plus, continuă Antoaneta, o tunsoare în trend trebuie să fie completată de o îngrijire ca la carte. Este timpul să investeşti în produsele care se potrivesc tipului tău de păr, astfel încât să ai un păr care arată şi se simte minunat.

Noul bob

Senzualitate: acesta este cuvântul de bază când vine vorba despre o tunsoare precum bobul, una dintre vedetele din 2016. Alege bobul indiferent de lungimea părului sau de textura acestuia.
O astfel de tunsoare aplicată pe un păr uşor ondulat este tot ceea ce îi trebuie pentru a-i reda dinamismul. Părul drept face, de asemenea, echipă foarte bună cu bobul, mai ales că îl poţi combina cu un breton asimetric. Pe scurt, schimbă-ţi tunsoarea şi-ţi vei schimba şi starea de spirit.

Bretonul franjurat

Este una dintre cele mai rapide schimbări pe care le poţi aduce tunsorii tale actuale, mai ales dacă ai o faţă în formă de inimă. „În 2016 se poartă bretonul franjurat, nu subţiat, cu foarte multe lungimi în el”, explică Antoaneta Stoican. Alege-l când vrei să ai un păr cu volum, care se coafează rapid şi care va arăta bine indiferent de momentul din zi. Pentru o astfel de coafură vei avea nevoie de o perie cu ajutorul căreia să netezeşti uşor firele rebele ce apar după spălare.

Senzaţia de natural

„Una dintre regulile principale legate de păr este că, indiferent de lungimea şi textură, acesta trebuie să fie sănătos”, spune Antoaneta Stoican. „Iar naturalul nu înseamnă doar un păr spălat şi uscat rapid, ci aranjat cu anumite produse şi tehnici care să îi confere aspectul unui păr puternic.
Spre exemplu, dacă ai păru lung, tratează-l la fiecare spălare cu balsam sau mască (alternându-le săptămânal). Usucă-l bine, iar la final netezeşte-l cu placa sau cu o perie rotundă.“

Părul scurt
35560985_m
Alături de tunsorile cu breton, cele scurte sunt starurile acestei primăveri. Argumentul decisiv în favoarea alegerii unei astfel de lungimi este legat de ritmul tot mai dinamic al vieţii, căruia trebuie să îi „asortezi“ o coafură practică, pe care să o poţi aranja în doar câteva minute.
Tunsorile scurte sunt curajoase, senzuale, însă transmit totodată relaxare, lejeritate, vitalitate. Atunci când este găsită forma potrivită, se mulează pe aproape orice tip de fizionomie.

Buclele, indemodabile
32553262_m

Onduleurile sunt de nelipsit din tendinţe, indiferent de sezon. Există o atracţie faţă de părul ondulat, care transmite propeţime, vitalitate şi poftă de viaţă. Cine are bucle din naştere, le poate pune foarte bine în valoare cu ajutorul unei tunsori medii, asimetrice, care să ajute la o cât mai bună definire a buclelor. Persoanele cu părul drept au nevoie de produse de styling special create pentru definirea buclelor şi de un ondulator conic, care să creeze bucle asimetrice.

Sursa foto:123rf.com