Scapă de candidoza bucală prin metode naturale!

Scapă de candidoza bucală prin metode naturale: bea ceai de gălbenele

Candidozele sunt de obicei cauzate de abuzul de antibiotice sau de medicamente care conțin cortizon. Tratamentele naturiste, față de cele cu medicamente de sinteză, au avantajul că pot fi folosite îndelung până la restabilirea echilibrului. Scapă de candidoza bucală prin metode naturale!

Scapă de candidoza bucală prin metode naturale: Gălbenelele inhibă dezvoltarea ciupercii

Gălbenelele (Calendula officinalis) stimulează sistemul imunitar și inhibă dezvoltarea Candidei albicans. Pentru uz intern, în candidoza bucală se infuzează timp de 10-15 minute o linguriță de plantă la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Se poate face gargară cu o infuzie concentrată din 30 g de plantă la litru. Se poate prepara o tinctură din 20 g inflorescențe la 100 ml de alcool, care se pune la macerat timp de opt zile. 10 ml din tinctura astfel obținută se diluează în 100 ml apă fiartă și răcită. Se aplică sub formă de comprese pe zona afectată.

Citește și: Candidoza vaginală se poate preveni. Iată ce ai de făcut

Scapă de candidoza bucală prin metode naturale: Alimente – medicament

Bicarbonatul de sodiu ajută la alcalinizarea zone și la refacerea echilibrului natural. Pentru candidoza bucală se poate face gargară cu o linguriță de bicarbonat la o cană cu apă, iar pentru cea vaginală se fac băi de șezut într-un lighean în care s-au dizolvat 50 g de bicarbonat în apă caldă. Iaurtul este recomandat și pentru prevenție, dar și pentru tratament atât intern cât și extern întrucât stimulează flora microbiană favorabilă.

Scapă de candidoza bucală prin metode naturale: Gheara-mâței

Produsele din gheara-mâței (Uncaria tomentosa) sunt indicate în candidozele generalizate. Această plantă stimulează puternic sistemul imunitatar și lupta organismului cu virusuri, bacterii sau alți agenți patogeni, dar trebuie folosită doar la recomandarea medicului și doar în produse standardizate, conform prospectului. Este contraindicată femeilor gravide și în timpul alăptării.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com