Ingrediente

Pentru aluat:

10 g drojdie uscată

50 g zahăr

185 g făină

80 ml apă

2 ouă

2 linguri smântână

115 g unt

coaja rasă a unei portocale

un praf sare

Pentru sirop:

120 ml apă

170 g zahăr

o păstaie vanilie

200 ml vin alb foarte dulce

2 linguri lichior de portocale

Pentru servit:

fructe

frișcă naturală

Mod de preparare:

  1. Pentru aluat, apa și smântâna se amestecă, se pun pe foc și când ajung la punctul de fierbere se ia vasul de pe foc. Se presară drojdia și se lasă așa, fără a amesteca, timp de 5minute.
  2. Apoi, se adaugă făina și se mixează, se pun ouăle și se mixează 2 minute. Se adaugă coaja de portocale și sarea și apoi, treptat, untul. Se mai mixează trei minute. Se acoperă și se lasă aluatul 30 de minute să crească.
  3. Se face siropul prin fierberea apei, a zahărului și a păstăii de vanilie tăiată în două și, după ce s-a dizolvat zahărul, se toarnă vinul și se trage de pe foc. Se adaugă lichiorul.
  4. Aluatul se pune în forme de copt unse și tapetate cu făină și se coace 35 de minute. Se lasă la răcit, se taie un capac, se însiropează și se umple, după gust, cu frișcă și fructe.

Sursă foto: shutterstock