Savarine

Savarine

Cum să facem savarine dar să iasă cel puțin la fel de bune ca cele de la cofetărie? După multe rețete încercate am ajuns la concluzia că ASTEA sunt cele mai bune savarine. Da, mai bune chiar și decât cele de la cofetărie!

Pentru aluat:
● 250 g făină
● 15 g drojdie uscată
● 200 ml lapte
● 2 ouă
● 2 linguri zahăr
● 2 linguri ulei
● coaja rasă a unei lămâi
● un praf sare

Pentru sirop:

● 300 g zahăr
● 450 ml apă
● esență de rom

Pentru umplutură și decor:

● 300 ml frișcă lichidă
● un pliculeț gelatină roșie de decor
1. Pentru aluat, drojdia se amestecă cu făina, zahărul, sarea, coaja de lămâie, apoi cu ouăle și laptele.
2. Se amestecă bine și din aluat se pune câte o lingură în formele de savarină unse cu puțin cu ulei. Se lasă la crescut 30 de minute. Apoi se coc 20 de minute. Între timp, se fierbe siropul și se lasă la răcit.
3. După răcirea completă, fiecărei prăjituri i se taie un căpăcel, pe cât posibil fără a-l îndepărta de tot, și se însiropează.
4. Se bate frișca rece și se umplu. Se pregătește gelatina și se ung capacelele. Sunt mai bune a doua zi.

Sursa foto:Shutterstock