Sarmale în foi de viță

Sarmale in foi de viță- Credit foto: Shutterstock

Ai nevoie de ceva răbdare și delicatețe pentru a înfășura cu grijă aceste sarmale în foi de viță! Haide, surprinde-ți familia cu aceste minunatii!

 

Ingrediente
● 40 foi de via decongelate
sau în saramură
● 350 g carne de pui tocată
● 2 linguri smântână
● o ceapă ● 5 linguri orez
● o legatură mărar
● sucul unei lămâi
● ulei ● sare
● piper

Preparare:
1. Într-o lingură de ulei se pune
ceapa tocată la călit si, după ce
s-a înmuiat, se adaugă orezul.
2. Se presară sare și piper și se
lasă 5 minute maximum să se
umfle și orezul.
3. Apoi, amestecul se pune
peste carnea tocată, se amestecă,
se adaugă smântâna și
mărarul.
4. Se înfașoară sarmalele, se
așaza în cerc într-o cratiță, se
toarnă zeama de lămâie și se
acoperă cu apă. Sarmalele în foi de viță  se lasă pe foc
35 de minute și apoi se pot servi fierbinți.

Loading...