Sarmale în foi de viță

Sarmale în foi de viță

Bunica făcea doar sarmale în foi de viță… niciodată în foi de varză. Acum mi-e dor și de bunica, și de copilărie și de niște sarmale bine făcute. Rețeta asta este perfectă!

Ingrediente Sarmale în foi de viță:

● 80 foi de viță
● un kg carne tocată
● sare
● piper negru măcinat
● 4 cepe medii
● un ou
● 50 g orez
● mărar uscat
● 30 ml ulei de floarea-soarelui

1. Se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește în uleiul de floarea-soarelui. Se lasă pe foc până ce devine lucioasă și ușor transparentă.
2. Se pune carnea într-un bol și se amestecă cu sare, piper, orezul spălat, ceapa călită, oul și mărarul. Se frământă compoziția pentru sarmale.
3. Se stropește cratița cu ulei. Se pune un strat de foi de viță și se înfășoară apoi sarmalele în foile de viță. Se așază în cratiță, se acoperă cu restul de foi de viță și cu apă. Se pun să fiarbă la foc mediu, în cuptor.

Sursa foto:Shutterstock