Sarmale de post în foi de viță

Sarmale de post în foi de viță

Cele mai bune sarmale de post….vă dăm doar rețeta că sarmalele s-au și terminat!

Ingrediente

  • 20-25 frunze de viţă-de-vie
  • 10 linguri orez
  • o ceapă
  • un morcov
  • 4 linguri ulei
  • sucul unei lămâi
  • sare
  • 4-5 roșioare

1. Frunzele se opăresc 2 minute în apă clocotită şi apoi li se taie vinişoarele în plus.
2. Ceapa tocată fin şi morcovul ras se călesc în ulei și se presară cu sare.
3. Se adaugă orezul, se lasă la călit 10 minute maximum şi apoi se trage de pe foc. Se verifică de sare.
4. Se înfăşoară apoi sarmalele care se pun la fiert cu apă şi sucul de lămâie. Se lasă circa 60 de minute. Aceste sarmale de post se aduc la masă alături de roșioare tăiate.

Sursa foto:Shutterstock