Șarlotă cu piersici

sarlota cu piersici

Am aici o șarlotă cu piersici și colegele mele spun că arată fix ca un desert de la cofetărie! Știu că arată bine dar important este că se face ușor! 

Ingrediente pentru șarlotă cu piersici:

● 20 pișcoturi

● 250 ml lapte
● 3 gălbenușuri

● 250 ml frișcă lichidă
● 4 foi gelatină

● 75 g zahăr
● un plic zahăr vanilinat

● 100 ml sirop

Pentru decor:

● 3 piersici
● un plic gelatină transparentă de decor

1. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul și zahărul vanilat până ce devin albe și apoi se toarnă peste crema obținută laptele fierbinte.
2. Se amestecă, se pune pe foc și se fierbe până ce devine o cremă groasă.
Gelatina se înmoaie în apă rece și apoi se adaugă în crema fiartă.
3. Se bate frișca foarte rece și se adaugă
amestecând ușor în crema rece. Pișcoturile se trec rapid prin sirop și se așază pe fundul unui vas înalt, apoi pe margini. Se toarnă crema de șarlotă, alternativ cu pișcoturi.
4. Se taie felii de piersici, se așază deasupra, se prepară gelatina transparentă
și se toarnă și, după ce aceasta s-a întărit, se dă șarlota la frigider pentru 3 ore.

S-ar putea să vă placă și..

 

Sura foto: Shutterstock

Loading...