Ingrediente:

● 250 g ciocolată de menaj
● 200 g pișcoturi
● 200 ml frișcă lichidă
● 4 ouă
● 50 ml lapte
● 100 g unt
● 30 g zahăr
● 100 ml rom
● 100 ml apă
● 4-5 linguri cremă de ciocolată

1. Se unge cu unt o formă și se așază pe fund hârtie de copt. Romul și 100 ml apă se pun într-un vas și se trec pișcoturile pentru șarlotă prin amestec, după care se așază pe fundul și pereții vasului tapetat.
2. Ciocolata și laptele se pun la topit la bain-marie și, după ce a devenit o cremă omogenă, se adaugă untul cubulețe și se amestecă. Apoi se pun gălbenușurile, unul câte unul. Se amestecă bine și se scoate vasul de la bain-marie.
3. Se bat albușurile cu zahărul și se bate și frișca. Apoi, spuma și frișca se pun în amestecul cu gălbenușuri. Se amestecă, se toarnă în forma de șarlotă cu pișcoturi, se așază un ultim strat de pișcoturi îmbibate în sirop de rom, se acopera și se lasă la frigider până a doua zi.
4. Pentru servit, după ce se răstoarnă, se unge cu crema de ciocolată.

Sursa foto:Hepta