De jumătate de oră am terminat șarlota asta cu cafea. Va trona pe masa de Paște dar trebuie să o păzesc până atunci că mulți iubitori de cafea îi dau târcoale!

Ingrediente:

  • 2 pachete pișcoturi
  • 45 g zahăr cristale
  • 180 g ciocolată de menaj
  • 75 g unt
  • 6 ouă
  • 300 ml cafea tare și dulce
  • 1. Untul și ciocolata se topesc la bain-marie și se amestecă pentru a ajuta topirea.
    2. Tot la bain-marie se adaugă și gălbenușurile, unul după altul, și apoi se trage vasul de pe foc și se lasă să se răcorească. Se adaugă apoi albușurile bătute spumă cu zahărul.
    3. O formă se tapetează pe fund cu pișcoturi trecute prin cafea, apoi pișcoturi umezite se pun și pe margini.
    4. Se toarnă crema de ciocolată, iar deasupra se adaugă un strat de pișcoturi însiropate. Se acoperă cu hârtie de copt și se lasă de pe o zi pe alta la frigider.