Sărbătorile cu familia. Cum să scapi de orice stres

Sărbătorile cu familia nu trebuie să fie stresante. Familie compusă din mai multe generații în jurul bradului

Sărbătorile cu familia nu sunt tot timpul cea mai mare fericire. Toți avem în minte imaginea cu familia fericită reunită la masa de Crăciun, dar, din păcate, în cele mai multe familii lucrurile nu stau chiar bine.

Sărbătorile cu familia arată pentru tine ca un film de groază? Nu e de mireare: soacra „la orizont”, ici, colo câte-o mătuşă bârfitoare pe poziţie de atac, cumnatul prea îngâmfat şi urâcios… ce mai, ai tacâmul complet pentru masa de Crăciun. Dar asta e viața, nimeni nu este perfect, nici chiar familia ta. Obișnuiește-te cu gândul acesta. Și ca să nu-ți strici buna-dispoziție, tratează situația cu tact și mult umor.

Sărbătorile cu familia nu trebuie să fie un chin

Crăciunul, potrivit tradiţiei, e prilej de sărbătoare alături de cei dragi. Ca în fiecare an, îţi doreşti Crăciunul perfect, dar ce te faci atunci când unii dintre membrii familiei îţi pun serios nervii la încercare? E foarte simplu. Cu tact şi diplomaţie eviţi toate conflictele care ar putea ameninţa atmosfera de sărbătoare.

Înarmează-te cu bunăvoinţă

Începând cu bucatele pregătite şi cum e împodobit bradul de Crăciun, până la nodul de la cravata soţului, cutele de la faţa de masă ori fardul tău de obraz iscă sfaturi, contradicţii şi sugestii din partea celor mai cârcotaşi dintre invitaţi. Dar așa sunt Sărbătorile cu familia. Drept urmare, fie că surprinzi mici iscoade, apropo-uri sau glume proaste, nu le acorda importanţă. Încearcă să te detaşezi şi să nu priveşti atitudinile lor ca pe un afront.

Câştigă-le admiraţia membrilor familiei tale

Încearcă să fii de Crăciun mai bună şi mai înţelegătoare. Ştim şi noi, uşor de zis, greu de făcut. Totuşi, străduieşte-te să le distragi atenţia de la micile lor răutăţi. Crăciunul este o sărbătoare a dăruirii aşa că, pregăteşte pentru fiecare câte o mică atenţie, un cadou sim-bolic. Nişte felicitări haioase, câte un brăduţ de ceară parfumată, foloseşte-te de orice le-ar putea aduce un zâmbet. Dacă vei începe tu să-i îmbunezi, vei vedea că Sărbătorile cu familia nu mai sunt un eveniment de care să te temi.

Sursa foto: exposureguide.com